У МВС нагородили патрульного, який врятував родину під час пожежі (ВІДЕО)

clock
08.10.2016 11:08

8 жовтня у Києві відбулась церемонія нагородження патрульного, який врятував родину під час пожежі, що сталась 5 жовтня по вулиці Жолудєва.

Тоді 23-річний київський патрульний поліцейський В’ячеслав Харченко дістався піддашшя 6 поверху, аби врятувати людей від вогню. Операція з порятунку відбувалась у ніч на 5 жовтня, на вулиці Жолудєва в Києві.

Виклик про загоряння в житловому будинку надійшов до поліції близько першої години ночі. Прибувши на місце події, поліцейські помітили, що на шостому поверсі сім’я кличе на допомогу.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, поліцейський, стоячи на підвіконні балкона п'ятого поверху, тримаючись однією рукою, а другою допомагав потерпілим по черзі вставати йому на плечі, а потім спускатися вниз.

"Ніяка зйомка не передасть, що він відчував, балансуючи між п'ятим і шостим поверхами, чи думав про ризик, боявся. Про це він коли-небудь розповість сам – онукам, коли стане сивочолим генералом Національної поліції України та великим начальником! Я впевнений, що от з такими хлопцями ми переможемо в нашій реформі, збудуємо нову поліцію і нову країну", - зазначив очільник МВС.

“За такими, свідомими громадянами як В'ячеслав, майбутнє нашої держави. Саме з них починаються зміни в країні і формування добровільних пожежних дружин. Для того щоб врятувати чиєсь життя, необов'язково бути професійним рятувальником. Для цього достатньо мати поклик серця та небайдужість душі. Тому я вже запропонував В'ячеславу стати № 1 в списках доборовольців-вогнеборців. Адже реформа — це відважність таких громадян як він”, - додав голова ДСНС України Микола Чечоткін.

За мужність, рішучість і винахідливість у складній ситуації Арсен Аваков нагородив лейтенанта поліції В'ячеслава Харченка нагрудним знаком МВС «За відвагу в службі».

За сміливі та рішучі дії, виявлені під час рятування життя людей на пожежі, голова ДСНС нагородив інспектора Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції молодшого лейтенанта поліції В'ячеслава Харченка нагрудним знаком “За відвагу у надзвичайній ситуації”. Також на згадку про спільну роботу з рятувальниками Микола Чечоткін подарував герою ікону Неопалимої Купини.

 Департамент комунікації МВС України 

за матеріалами прес-служби ДСНС України
Схожі матеріали