У МВС на міжнародному рівні обговорили проблематику захисту цивільного населення в зоні збройного конфлікту на Сході України (ФОТО)

clock
07.12.2016 12:23

Заступник міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва та радник міністра Іван Варченко зустрілись з представниками Центру захисту цивільних у конфлікті (CIVIC) Федеріко Борелло та Джеєм Морзе.

«Усі громадяни України по обидва боки від лінії зіткнення мають знати, що їхня держава здатна забезпечити їм захист і допомогу», – зазначила Анастасія Дєєва.

Представники CIVIC констатували, що державні органи України наразі формують низку установ, які будуть спеціалізуватися на захисті цивільного населення. Це необхідно для формування умов успішного возз’єднання України.

«Курс на захист цивільного населення має чітко формулюватись на національному рівні за аналогією з тим, як його сформульовано в США і НАТО», – повідомив Федеріко Борелло.

Така політика, додав він, свідчитиме про пріоритетність захисту цивільних осіб для найвищого керівництва держави, слугуватиме за основу для всіх інституційних ініціатив у цій галузі, визначить керівників, які відповідатимуть за її реалізацію, а також допоможе залучити підтримку міжнародних партнерів України.

Представники МВС України у свою чергу окреслили пріоритетні завдання, які вирішує Міністерство у сфері забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку, а також надання поліцейських послуг у районах, прилеглих до зони конфлікту.

Створена у 2003 в США організація CIVIC опікується захистом цивільних осіб, які стають жертвами конфліктів, забезпеченням прав людини, сприянням у виробленні державних політик, спрямованих на запобігання вчиненню шкоди цивільним відповідно до міжнародних зобов’язань.

Наразі у Києві CIVIC представляє доповідь «Боїмося цієї тиші» («We are Afraid of the Silence»), що ґрунтується на польовому дослідженні, проведеному в Україні у червні–жовтні 2016 року на територіях, прилеглих до лінії розмежування.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали