У Києві завершилися змагання за кубок України з військово-спортивного багатоборства

clock
13.10.2020 09:46

16 команд з усієї країни прибули до столиці, аби взяти участь у змаганнях присвячених пам’яті генерал-майора Національної гвардії України Сергія Кульчицького, який загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої Батьківщини. Три дні поспіль тривала боротьба за кубок, адже саме цей вид спорту взятий за основу силовими структурами, Збройними силами та Національною гвардією України при підготовці бійців в зону ООС.

 

 

«Це змагання з бойового двоборства, до якого входять стрільба та всестильовий бій, а також військово-прикладне семиборство, яке являє собою комплекс вправ із підтягування на перекладині, бігу на 100 м, плавання, метання гранати Ф-1 на дальність, подолання смуги перешкод та бігу на 3 км. Однак, щоб досягти перемоги учасникам під час змагань необхідно бути не лише фізично добре натренованим, а й мати достатньо високу психологічну підготовку, адже виходячи на поєдинок психологічна складова є також вкрай важлива», – розповів начальник відділу фізичної підготовки та спорту Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Лещеня.

 

 

Також своїми враженнями від змагань поділився військовослужбовець військової частини 3059: «Я готувався до цих змагань, тому що цей кубок України є для мене дуже важливим. Сьогодні на ринзі я показав всю ту майстерність, що здобував невтомно тренуючись щодня. І як інструктор з фізичної підготовки я вважаю, що рукопашний бій потрібно й надалі продовжувати розвивати у військових частинах, територіальних управліннях та на вищому рівні. Це дасть можливість ставати ще сильнішими та загартованішими».

 

 

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали