У Києві заступникові голови РДА повідомили про підозру

clock
03.05.2019 09:37

Посадовець, використовуючи працівників підпорядкованого комунального підприємства, зробив ремонт у власному помешканні.

Працівниками управління захисту економіки Національної поліції України у місті Києві, слідчими Головного слідчого управління під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили посадовців районної державної адміністрації у розтраті бюджетних коштів.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що упродовж 2018 року посадовець залучав працівників підпорядкованого комунального підприємства до проведення ремонтних робіт у власній квартирі.

З метою мотивації підлеглих останнім нараховували додаткові виплати шляхом безпідставного завищення кількості відпрацьованих робочих годин. Про що робилися відповідні записи у табелях обліку робочого часу. Як результат, було безпідставно витрачено бюджетні кошти.

Під час проведення санкціонованих обшуківза місцем роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує злочинну діяльність посадовців, фальсифіковані табелі, «чорнові» записи.

У четвер, 2 травня, заступникові голови районної державної адміністрації було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ще двом посадовцям комунального підприємства за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

Схожі матеріали