У Канаді завершилися Invictus Games (ФОТО)

clock
30.09.2017 08:43

29 вересня в канадському місті Торонто завершилися міжнародні спортивні змагання Invictus Games, участь у яких беруть військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків. Українська збірна виборола 14 медалей: 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових.

До складу української команди ввійшли 28 спортсменів, 17 з них – представники органів внутрішніх справ: гвардійці, поліцейські, прикордонники. Збірну очолював майор поліції Олександр Писаренко.

Спортсмени змагалися у шести видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе.

Першу медаль України  на «Іграх Нескорених» виборов 29-річний патрульний поліцейський з Луцька Сергій Торчинський. У легкоатлетичних змаганнях Сергій показав 3-й результат у секторі для штовхання ядра (13,71 метра), здобувши бронзову нагороду.

Сергій Торчинський брав участь у найзапекліших боях на Донбасі, зокрема біля Савур-Могили, де отримав осколкове поранення в шию.

Срібло у забігу на 400 метрів здобув боєць роти особливого призначення Нацполіції «Чернігів» 29-ти річний Олександр Ткаченко.

На початку 2015 року під Дебальцевим хлопець потрапив під мінометний обстріл. З осколками міни калібру 120 мм у голові Олександра довелося везти в госпіталь до іншого сектору фронту.

Через важке поранення лікарі наполягали, що Олександру варто зав’язувати зі спортом. Реабілітація була тривалою та дуже складною, майже щодня Олександра супроводжував сильний головний біль. Однак, попри рекомендації лікарів, порятунок знайшов саме у спорті.

Золоту медаль українській збірній приніс її капітан – майор Нацполіції Олександр Писаренко, який став переможцем і у змаганнях з веслування на тренажерах.

Бронзу з веслування на тренажерах у категорії «швидкість 1 хвилина» виборов колишній боєць окремий загону спеціального призначення НГУ «Азов» Павло Мамонтов. Павло пережив до десятка операцій в Україні та за кордоном, був на межі ампутації кінцівки, але одужав та продовжує активно займатися спортом та навчатись.

Пишаємося нашими незламними бійцями та бажаємо нових перемог!

Нагадаємо, що цього року Україна вперше отримала право взяти участь у Invictus Games, як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках воєнної операції на Донбасі.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали