У Харківському нацуніверситеті внутрішніх справ відбувся випуск курсантів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
04.03.2017 11:13

Сьогодні, 4 березня, в Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди випуску курсантів і посвячення їх у захисники правопорядку: майже 500 юнаків і дівчат отримали дипломи й перші офіцерські погони.

Молоде поповнення Національної поліції України із закінченням вищого навчального закладу привітали почесні гості – заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, заступник голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, представники обласної та міської влади, державних установ та організацій, ректори вищих навчальних закладів, почесні гості, батьки, рідні та друзі.

Слова вітання від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Колегії МВС України передав випускникам заступник глави відомства Вадим Троян.

«В Україні тривають процеси реформування, які є необхідними для побудови правової європейської держави. Зміни відбуваються і в правоохоронних органах, обов’язок яких подолати корупцію, забезпечити правопорядок у державі, мир і спокій у домівках. І саме від нас, від кожного з вас, від виконання вами обов’язку залежить, якою буде наша держава», – наголосив Вадим Троян.

Заступник міністра свого часу отримав освіту й перше офіцерське звання у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Він із вдячністю згадав своїх викладачів та наставників, роки навчання у виші, хвилюючий день випуску і зазначив, що дипломи, які щойно отримали випускники, можна вважати першою професійною нагородою.

Ректор ХНУВС Валерій Сокуренко від імені колективу вишу подякував усім, хто, не дивлячись на складний для країни час, допомагає розбудовувати університет й вдосконалювати підготовку фахівців для Національної поліції України. А до вихованців, які вже завтра розпочнуть службу в різних підрозділах поліції, Валерій Сокуренко звернувся з такими словами: «Будьте чесними, гуманними, справедливими. Завжди пам’ятайте девіз Харківського національного університету внутрішніх справ – «Знання. Закон. Честь» – і дотримуйтеся його у вашій професійній діяльності. Пам’ятайте, що довіра Українського народу до поліції – це найвищий показник ваших професійних і людських якостей».

Слід відзначити, що цей випуск курсантів ХНУВС відбувся у рік святкування 100-ліття підготовки правоохоронців на Харківщині. Першими документи про вищу освіти отримали відмінники навчання – 9 дівчат і 12 юнаків. Загалом же дипломи про вищу освіту з рук ректора навчального закладу та почесних гостей отримав 471 випускник. Серед них – 135 слідчих, 254 фахівців кримінального блоку та 82 кіберполіцейських.

Під час урочистостей відбулася посвята молодих офіцерів у захисники правопорядку і прощання з Прапором навчального закладу. А завершилось свято традиційним вальсом випускників.

Прес-служба ХНУВС

Схожі матеріали