У ДЮІ відновлюється навчальний ритм (ФОТО)

clock
26.10.2016 07:13

Цієї осені, після вимушеної дворічної перерви, Донецький юридичний інститут МВС України здійснив набір першокурсників. На Покрову новоспечені курсанти склали Присягу працівника Нацполіції. Поступово у відомчому виші, що цього року відсвяткував своє 55-ліття, відновлюється повноцінний навчальний процес.

Бойові дії на Донеччині й у самому обласному центрі змусили навчальний заклад змінити місце дислокації. Спершу він розташовувався у Маріуполі Донецької області, а згодом – у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Виш-переселенець залишився без матеріально-технічної бази. Але зусиллями особового складу інституту, освітній процес у ДЮІ продовжився.

Протягом двох років колектив Донецького юридичного інституту на чолі з ректором Віктором Бесчастним працював над забезпеченням необхідних умов для проведення навчальної діяльності. І от у вересні 2016-го, зміцнивши свій науковий потенціал та створивши належну матеріальну базу, ДЮІ відкрив двері вступникам і здійснив набір курсантів для підрозділів Національної поліції України.

Першокурсниками інституту стали 100 хлопців та дівчат із різних областей України, сімнадцятеро з них - із Донеччини, двоє – з Луганщини.

Покрова Пресвятої Богородиці, яку в нашій країні святкують ще й як День захисника України та Українського козацтва, стала для першокурсників ще й святом прийняття Присяги працівника Нацполіції.

Цього дня курсантів привітали заступник глави НПУ України Олександр Фацевич, керівник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін та інші поважні гості. Всі вони акцентували увагу на тому, що на нинішніх курсантів покладена відповідальність стати гідним поповненням оновленої системи органів внутрішніх справ.

Майбутні офіцери поліції пообіцяли старанно навчатися. І наразі виконують свою обіцянку – навчальний процес у Донецькому юридичному інституті входить у звичне русло.

За матеріалами прес-служби ДЮІ МВС України

Схожі матеріали