У 2016 році кримінальна поліція розкрила понад 86% умисних вбивств (ІНФОГРАФІКА)

clock
16.02.2017 07:13

Розкрито майже три чверті вбивств, вчинених з використанням вогнепальної зброї. Кожні чотири з п’яти (понад 80%) вбивств та фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, зокрема із смертельними наслідками, розкриті. Такими є результати роботи підрозділів кримінальної поліції минулого року.

Поліцейські розкрили 82% вбивств, більш ніж 84% фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень і понад 87% – із смертельними наслідками. Крім того, розкрито більше 86% умисних вбивств.

У сфері протидії наркозлочинності поліція викрила понад 22 тисячі кримінальних правопорушень, половину з них – направили до суду. Серед виявленої кількості – 1,9 тисяч фактів збуту наркотиків. З незаконного обігу вилучено 1,8 тонн наркотичних і психотропних речовин, серед них 11,7 кг кокаїну і 18 кг амфетаміну. Перекриті п’ять міжнародних каналів постачання наркотиків до України, ліквідовані 95 нарколабораторій.

У сфері боротьби з незаконним обігом зброї підрозділи кримінальної поліції виявили і вилучили майже 960 одиниць вогнепальної зброї і понад 150 тисяч набоїв. Влучені 64 гранатомети, понад 1 850 гранат і саморобних вибухових пристроїв, а також стільки ж артилерійських і мінометних боєприпасів.

Оперативники підрозділів кіберполіції забезпечили супровід близько 8 тисяч кримінальних проваджень у сфері протидії кіберзлочинам. Уже направлені до суду 1 755 матеріалів. Встановлені особи 426 осіб, причетних до злочинів у кіберпросторі.

Працівники підрозділів боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, викрили 10 організованих злочинних груп, які діяли у цій сфері. 60 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Поліцейські виявили 146 груп нелегальних мігрантів, до складу яких входило понад 700 іноземців.

Водночас, згідно зі статистикою, суди арештовували кожного другого зловмисника, затриманого за вчинення розбою, і кожного третього – за грабежі. За незаконне заволодіння транспортними засобами арештовано кожного четвертого викрадача, а за квартирні крадіжки – кожного п’ятого злодія.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали