У 2016-2017 роках поліція розшукала близько 700 міжнародних злочинців - Василь Неволя (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

clock
25.04.2017 11:20

Про це сьогодні, 25 квітня, начальник Департаменту Європолу і Інтерполу в Україні повідомив доповідаючи на колегії МВС про перспективи розвитку міжнародного поліцейського співробітництва.

Зокрема, він повідомив, що за допомогою використання міжнародних баз данних українські правоохоронці значно збільшили ефективність своєї роботи у сфері розшуку злочинців.

«Протягом 2016 року встановлено місцезнаходження 492 осіб, у 2017 – вже 178», – зазначив Василь Неволя.

Крім того він додав, що з використанням можливостей Інтерполу протягом 2016-2017 років було екстрадовано 118 осіб.

За словами Василя Неволі стратегічною метою підрозділу є створення можливості безпосереднього використання банків даних Інтерполу для працівників правоохоронних органів усієї країни, в тому числі для підрозділів Національної поліції України.

«Ми маємо досягнути ситуації, коли чергова частина, оперативні працівники  та патрульний екіпаж на вулиці також матимуть доступ до баз даних Інтерполу відповідної категорії», – повідомив він.

Ця система дозволить зменшити час на проведення перевірок за запитами слідчих та оперативних працівників. Крім того, бази даних Інтерполу допоможуть попереджувати, розкривати та розслідувати злочини.

«Такий підхід є загально прийнятим Європейським і світовим стандартом поліцейської роботи і ми повинні його імплементувати в Україні», – зазначив керівник Департаменту Інтерполу та Європолу.

Нагадаємо, Василь Неволя розповів про ефективність роботи в Україні трьох баз даних Інтерполу, які Україна використовує з серпня 2015 року.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

Схожі матеріали