Третій ЦНАП в Україні розпочав оформлення біометричних документів (ФОТО)

clock
27.12.2016 08:40

Центр надання адміністративних послуг м. Кременчук на Полтавщині розпочав прийом заяв на оформлення ID-паспортів. До цього оформлення біометричних документів розпочали центри надання адмінпослуг Луцька та Києва.

У січні 2016 року в Україні запроваджений паспорт громадянина України у формі картки. Новий український ID-паспорт відповідає найсучаснішим світовим стандартам з безпеки документів та відкриває великі можливості зі створення різноманітних цифрових сервісів. Примусової заміни документів старого зразка на нові ID-паспорти законодавством не передбачає. Однак, за досвідом європейських держав, який вивчався перед запуском реформи, природна заміна документів має відбутися протягом найближчих 4-5 років.

У межах процесу децентралізації повноваження щодо прийому заяв громадян та видачі документів делеговано центрам надання адміністративних послуг, які утворюються органами місцевого самоврядування. Місцеві громади також отримали право самостійно визначати, які категорії громадян можуть бути частково або повністю звільнені від сплати адміністративного збору за оформлення ID-паспорта.

Зверніть увагу, із початком роботи з оформлення документів центрами надання адмінпослуг підрозділи Державної міграційної служби не припинятимуть виконання цих функцій. Відтак збільшення кількості місць, де можна оформити документ, має суттєво зменшити черги для отримання послуги.

Прес-служба ДМС України

Схожі матеріали