Тетяна Ковальчук: Першочергове завдання МВС і Нацполіції – безпечне й щасливе дитинство маленьких українців (ФОТО)

clock
01.06.2017 09:20

Про це заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук заявила сьогодні, 1 червня, під час дитячого свята з нагоди Міжнародного дня захисту дітей на столичній Софійській площі.

Свято, започатковане ще у листопаді 1949 року, в незалежній Україні офіційно відзначається вже близько 20 років. Цього дня для маленьких українців проводять безліч заходів. Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція традиційно долучаються до них, аби, насамперед, привернути увагу громадськості до проблем дітей.

Тетяна Ковальчук привітала маленьких українців зі святом. «Діти – наше майбутнє. І я дуже прошу, щоб ці слова були не просто декларуванням, а квінтесенцією всього нашого життя», – з такими словами заступник глави МВС звернулася вже до дорослих українців і підкреслила, що для МВС цей постулат є основою плану, який відомство реалізовує вже сьогодні.

За її словами, Міністерство внутрішніх справ і Національна поліція дбають, перш за все, про безпечне щасливе дитинство маленьких громадян України. «Безпека дітей, я звертаюсь до дорослих, має стати єдиним маркером наших дій. Ми повинні прагнути і робити все для того, аби наші діти, маленькі й беззахисні, завжди були у безпеці і чітко знали, що в них є держава і поліція, їхня поліція, яка завжди допоможе, врятує, зробить все, аби діти були щасливими і завжди знаходилися у безпечному середовищі: коли вони із друзями, разом із батьками чи наодинці», – підкреслила Тетяна Ковальчук.

Заступник глави МВС презентувала ілюстровані листівки, створені МВС для того, щоб зрозумілою дитині мові, цікаво і яскраво пояснити, як поводитися у складних ситуаціях, що можуть виникнути під час прогулянки, у транспорті, у всесвітній павутині, та надати та інформацію для їхніх батьків, як реагувати на ті чи інші виклики.

«У цих буклетах, на мій погляд, є чудові дороговкази для дітей: як потрібно поводитися і куди звертатися, телефонувати у разі, коли ви опинилися у небезпеці. Думаю, що батьки мають обов’язково показати їх своїй дитині, щоб вона розуміла, що є номер, за яким можна зателефонувати і покликати поліцію, дорослих, які знають, що робити», – зауважила Тетяна Ковальчук.

Своєю чергою заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Іван Прохоренко наголосив, що майбутнє дітей залежить від дорослих. «Що ми зараз вкладемо, як організуємо вашу безпеку спільно з вашими батьками, з органами виконавчої влади, громадськими організаціями, міжнародними нашими партнерами, таке майбутнє й будемо мати», – зауважив Іван Прохоренко. Він також підкреслив, що Нацполіція повинна бути, особливо для дітей, органом, до якого можна звернутися по допомогу, пораду, органом, який дає дітям впевненість у тому, що вони надійно захищені.

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали