Теплопостачання у Монастирищі після руйнування труби газової котельні вдалося відновити (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.01.2017 13:12

29 січня о 00:10 в місті Монастирище Черкаської області сталось руйнування димової труби газової котельні КП «Теплокомуненерго». Роботи на місці руйнування тривають. Загиблих та травмованих внаслідок події немає.

На місце події одразу виїхав черговий караул Монастирищенської пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС у Черкаській області. Під час проведення розвідки на місці руйнування встановлено, що будівля котельні не ушкоджена, загиблих та травмованих внаслідок події немає.

Труба висотою 80 метрів побудована у 1980 році. Відбулося руйнування 60 метрів її верхньої частини. Внаслідок події без теплопостачання залишилось близько 2 тисячі абонентів. А це орієнтовно 5 тисяч мешканців районного центру, де загалом проживають 13 100 осіб.

Вранці, у райдержадміністрації відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Для ліквідації наслідків аварії створено відповідний штаб до якого залучені представники усіх аварійних служб та відомчих організацій.

Станом на 11:00 у місті вдалось повністю відновити режим подачі теплопостачання до усіх житлових помешкань на мінімально достатньому рівні. На низці об’єктів критичної інфраструктури введені в дію та використовуються можливості аварійних теплогенеруючих станцій, а також розгорнуті пункти обігріву.

На місці події працює мобільно-оперативна група Управління ДСНС. Рятувальники за допомогою спеціального інженерного обладнання та інструменту виконують роботи з демонтажу пошкоджених металевих конструкцій та залишків труби. На місці надзвичайної події працюють також дві одиниці інженерної техніки та 25 працівників комунального підприємства.

Головним завданням є очищення двох газовідводів і підключення котельні до димової труби, що залишилась. Водночас, вирішується питання щодо переключення котельні до резервної димової труби, яка знаходиться на відстані 40 метрів від місця події.

За матеріалами УДСНС України у Черкаській області

Схожі матеріали