«Справжні герої – серед нас!», – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
19.10.2016 12:58

Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 19 жовтня, під час нагородження з нагоди Дня захисника України працівників МВС та Національної поліції, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби. На урочистій церемонії були також присутні командувач НГУ Юрій Аллеров та голова Нацполіції Хатія Деканоідзе.

«Для українців Покрова Пресвятої Богородиці споконвіку велике релігійне свято, яке символізує зв’язок поколінь і невмирущість традицій нашого народу. Другий рік поспіль цей день є для нас і великим державним святом – Днем захисника України, святом, що уособлює мужність і героїзм усіх тих, хто обороняв і боронить зараз рідну землю від ворогів, – сказав глава МВС. – День захисника України підштовхує до розуміння головного: справжні герої – серед нас!».

Арсен Аваков зі словами вдячності звернувся до присутніх правоохоронців і військовослужбовців, які докладають колосальних зусиль задля відновлення миру в країні і гідного майбутнього нашої держави.

«Сьогодні тут кращі з кращих, які відзначені державними нагородами, – сказав Арсен Аваков. – Я радий передати вам подяку від керівництва країни: Президента, Прем’єр-міністра, і від всіх нас та вручити державні нагороди».

Привітала правоохоронців і військовослужбовців також глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе: «Я пишаюся вами і хочу щоб мій син виріс таким же патріотом, як ви».

Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров підкреслив, як важливо, що керівництво держави вшановує воїнів-захисників. Він також наголосив, що оновлені поліція та гвардія сьогодні є запорукою безпеки країни, миру та спокою громадян.

Хвилиною мовчання учасники церемонії вшанували пам’ять героїв, які полягли за цілісність і незалежність країни, ціною власного життя протистояли злочинності.

64-м особам – працівникам міністерства, поліцейським, нацгвардійцям та прикордонникам були вручені державні нагороди: ордени Богдана Хмельницького, Данила Галицького, «За мужність» ІІІ ступеня, медалі «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, «Захиснику Вітчизни», «За військову службу України», Почесні грамоти Кабінету Міністрів та Грамоти Верховної Ради України, відомчі відзнаки МВС.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія НОВИЦЬКОГО

 

Схожі матеріали