Співробітники відомств МВС, що отримали каліцтво у зоні АТО, зможуть пройти реабілітацію за сучасними методиками

clock
15.07.2016 10:16

Програму активної реабілітації «Повернення до життя» впроваджено Національною Асамблеєю інвалідів України для травмованих діючих та звільнених військовослужбовців і персоналу сектора безпеки і оборони України.

Учасником програми активної реабілітації «Повернення до життя» можуть бути учасники бойових дій в зоні АТО, які мають порушення опорно-рухового апарату, в т.ч. ампутації кінцівок, порушення зору, слуху, травму хребта з ураженням спинного мозку, черепно-мозкові травми тощо, і які не мають відкритих ран та суворих протипоказань до фізичних навантажень.

Основними складовими процесу активної реабілітації є фізична, психологічна та соціальна реабілітація. Бійцям буде запропоновано комплекс заходів із застосуванням засобів фізичної культури та спорту, скерованих на самообслуговування, максимальну незалежність у повсякденному житті та побуті. Це дозволить суспільно адаптувати  людину, що зазнала важких уражень опорно-рухового апарату або сенсорних функцій організму.

За допомогою паралімпійської методології  учасників програми буде вмотивовано до подальших систематичних занять фізкультурою і спортом та орієнтування на подальшу професійно-трудову діяльність. Вони зможуть випробувати себе у різних спортивних дисциплінах – літніх та зимових: настільний теніс, стрільба з луку, боча, спортивний більярд, крокет, дартс, аеробіка, йога, скандинавська хода, лижі – незалежно від ступеню та форми функціональних порушень.

Бійці будуть відновлюватись у Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного Комітету спорту інвалідів України (село Яворів, Турківського району, Львівської області). З ними будуть працювати професійні фахівці з фізичної реабілітації, інструктори, психологи, тренери з паралімпійської підготовки. Щоденно проходитимуть три тренування з різних дисциплін, включаючи спортивні дисципліни, заняття з ЛФК ЗФП та ерготерапії. Крім того, передбачено постійні заняття з психологом, бесіди із соціальних та юридичних питань, дні активного відпочинку — походи, крос-квести, майстер-класи з арттерапевтами та участь у вечірках.

Програма «Повернення до життя» проходить за підтримки трастового фонду НАТО з медичної реабілітації, Міністерства соціальної політики України та Міністерства молоді та спорту України.

Для участі необхідно заповнити анкету-заявку учасника табору, яку розміщено на сайті Національної Асамблеї інвалідів України.

Також можна безпосередньо звернутись до координаторів програми за телефонами: +38 050 4901094, +38 050 4094114 чи офісу Національної Асамблеї інвалідів України, за телефоном:+38 044 279 61 82. Більше інформації на сайті Національної Асамблеї інвалідів України в розділі «Учаснику».

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали