Сергій Яровий зустрівся з міністром внутрішніх справ Грузії (ФОТО, ВІДЕО)

clock
31.05.2017 13:19

Сьогодні, 31 травня, у межах офіційного візиту до Грузії перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий та голова Нацполіції України Сергій Князєв відвідали урочистості з нагоди Дня поліції Грузії й зустрілися главою МВС Грузії Георгієм Мгебрішвілі.

Користуючись нагодою Сергій Яровий привітав грузинських правоохоронців з професійним святом. «Від імені міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова й усієї України вітаємо вас з Днем поліції. Служити в поліції, захищати громадян і країну – це найблагородніша місія», – підкреслив Сергій Яровий.

Під час зустрічі сторони обговорили процес реформування поліцейських відомств двох країн.

«Ми розпочали реформу поліції в складний для України час і, не зважаючи на ситуацію на Сході, ми ставимо перед собою цілі і рухаємося вперед. У багатьох питаннях ми спиралися на грузинський досвід реформування», – наголосив Сергій Яровий.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Грузії висловив стурбованість ситуацією в Україні. «Дуже шкода, що той шлях, який проходила Грузія, наразі проходить Україна. Сподіваємося, що незабаром війна закінчиться, бо саме в такій ситуації процвітає кримінал», – підкреслив Георгій Мгебрішвілі.

Голова Нацполіції України зауважив, що правоохоронні відомства обох країн рухаються в одному напрямі. «Ми вже підписали угоду з Європолом і наразі чекаємо ратифікації. У цьому питанні ми йдемо пліч-о-пліч з Грузією», – зазначив Сергій Князєв.

Особливу увагу під час зустрічі сторони приділили можливості посилення співпраці між підрозділами протидії наркоторгівлі та кіберполіції української і грузинської поліції.

Крім того, був обговорений проект щодо посилення прикордонних відомств України та Грузії за рахунок співпраці з Європолом.

Наприкінці зустрічі глава Нацполіції запросив дітей поліцейських Грузії до літнього табору в Україні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали