Сергій Яровий: Жалобні заходи в Одесі пройшли спокійно

clock
02.05.2019 18:11

Серйозних правопорушень під час сьогоднішніх масових заходів в Одесі не зафіксовано. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

Загалом у жалобних заходах взяли участь: на Куликовому полі – до 4-х тисяч громадян, на Соборній площі – до 500 людей.  

«Понад 2 тисячі поліцейських, спільно з Національною гвардією та працівниками ДСНС професійно виконали завдання по забезпеченню безпеки громадян під час масових заходів на Куликовому полі та Соборній площі. Серйозних порушень не зафіксовано. Все пройшло мирно та спокійно», - сказав Сергій Яровий.

Очільник поліції Одещини Олег Бех розповів, що грубих порушень громадського порядку та інших злочинів скоєно не було. З однією людиною провели профілактичну бесіду та ще одну неповнолітню дівчину доставили до відділу поліції. Вона мала при собі заборонену комуністичну символіку. У результаті, на її родичів складено адміністративний протокол.

На даний продовжується посилене патрулювання вулиць Одеси працівниками поліції та допоміжними силами правоохоронців системи МВС.

Радник із питань забезпечення публічного порядку EUAM Магне Вам, який другий рік поспіль перебуває цього дня в Одесі, відзначив професійну роботу правоохоронців.

"Якщо врахувати роботу поліції минулого року, то тактика їхньої роботи впроваджується все краще й краще. Організація роботи правоохоронців на достатньо високому рівні. Відчувається великий прогрес. Активно працює поліція діалогу. Вона дуже добре виконує свою роботу, що дає змогу уникнути ймовірних конфліктних ситуацій. Це один із успішних факторів Скандинавської концепції щодо забезпечення охорони правопорядку», - каже Магне Вам.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали