Сергій Яровий: «У масових заходах 9 травня взяли участь понад 1 млн. осіб»

clock
09.05.2016 14:16

Публічну безпеку і порядок забезпечують 16 500 поліцейських та близько 1600 бійців Нацгвардії.

Про це сьогодні, 9 травня, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий. За його словами, по всій Україні відбулося понад дві тисячі заходів, присвячених відзначенню 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
«З метою уникнення провокацій та конфліктів 27 громадян затримано та доставлено до органів поліції. У ході сутичок травмовано шістьох правоохоронців», - додав Сергій Яровий. 

Правоохоронцями було вилучено два газових пістолета, газові балончики, ножі та електрошокові пристрої. 
Станом на 16:00 органами слідства відкрито два кримінальні провадження: одне - за ст. 436-1 «Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів», а друге - ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України. 
Стосовно двох громадян, які були затримані у Києві біля станції метро «Арсенальна», наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України.
Сергій Яровий підкреслив, що правоохоронці продовжують нести службу у посиленому режимі та тримати ситуацію під контролем у рамках чинного законодавства. 

 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали