Сергій Яровий: Розвиток тактичних та антиконфліктних груп – один із пріоритетів реформування МВС (ФОТО)

clock
29.05.2017 16:39

Про це сьогодні, 29 травня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий під час зустрічі з делегацією МВС Республіки Білорусь на чолі із заступником міністра внутрішніх Білорусії Олександром Кобрусєвим. У перемовинах також взяв участь Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи розвитку українсько-білоруського співробітництва у сфері протидії злочинності, охорони державного кордону, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Перший заступник міністра Сергій Яровий підкреслив на необхідності встановлення двосторонніх відносин між відомствами України та Республіки Білорусь. За його словами, саме від ефективної взаємодії компетентних органів залежить безпека громадян обох країн.  У цьому вимірі відносини Києва та Мінська слід розвивати саме у двосторонньому форматі, оскільки робота в рамках інститутів СНД не забезпечує належного результату.

Сергій Яровий зазначив, що сьогодні в Україні нагальним залишається реформування не лише Нацполіції, але й інших центральних органів виконавчої влади, які координуються та спрямовуються міністром внутрішніх справ, - Нацгвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби та Державної міграційної служби.

«Стара система скрипіла, нам треба було приймати жорсткі рішення задля її відновлення. За кожним з органів у нас закріплена стратегія реформування, у якій враховані всі вимоги сучасності», - наголосив Сергій Яровий.

Перший заступник міністра також зазначив, що тепер правоохоронні органи більше орієнтовані на попередження конфліктів, ніж на їх силове рішення.

«Наразі пріоритетним напрямком реформування є розвиток тактичних та антиконфліктних груп», - додав він.

За словами Сергія Князєва, Національна поліція України зараз має можливість працювати з найсучаснішим закордонним обладнанням та може показати результати цієї роботи.

«Зараз ми отримуємо 40 комплектів найсучасніших американських поліграфів. Через деякий час, після освоєння цього обладнання, ми будемо готові продемонструвати його роботу та поділитись здобутим досвідом», – зазначив глава Нацполіції.

Делегація Республіки Білорусь висловила зацікавленість у налагодженні двосторонньої співпраці та об’єднані зусиль у реформуванні правозахисних органів Республіки Білорусь та України.

«Між нашими державами встановлена дуже потужна зовнішня політика, сьогодні ми орієнтуємося на конструктивну взаємодію і готові до будь-якого виду співпраці», - зазначив Олександр Кобрусєв.

Під час зустрічі білоруська сторона також представила українським колегам новопризначеного офіційного представника Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь при Посольстві генерал-майора міліції Федора Балейко.

 

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

 

Схожі матеріали