Сергій Яровий: «Найвищий пріоритет - безпека громадян під час Великодня, травневих свят і пам`ятних дат» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
21.04.2016 14:59

На базі навчального центру Національної гвардії України у с. Нові Петрівці під головуванням заступника міністра внутрішніх справ України генерал-полковника Сергія Ярового відбулася міжвідомча координаційна нарада керівників центральних органів виконавчої влади, які координуються МВС, та збори командирів усіх частин та начальників територіальних управлінь НГУ. 


У ній, зокрема, взяли участь голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, командувач Нацгвардії Юрій Аллєров, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечьоткін. 
Мова йшла про координацію дій всіх структурних підрозділів МВС під час посилення заходів безпеки громадян по всій території держави у період відзначення 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, святкування Великодня, яке припадає на травневі свята, відзначення других роковин трагедії в Одесі  - 2 травня, святкування 9 травня Дня Перемоги.

На увесь цей час поліцейські, гвардійські та рятувальні підрозділи, які підпорядковані МВС, переходять на посилений режим несення служби. У міністерстві готові до можливих провокацій та спроб дестабілізації ситуації як у зоні проведення АТО так і у державі в цілому.  

  

«Для підрозділів Національної поліції України з точки зору забезпечення безпеки громадян період кінця квітня і початку травня – це перший серйозний і масштабний виклик. Вимагаю максимальної концентрації та координації дій керівників усіх структурних підрозділів і всіх силових відомств : Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій», - заявив Сергій Яровий. 

Командувач НГУ Юрій Аллєров нагадав, що згідно із нормами нової редакції «Закону про Нацгвардію», саме вона є основним суб’єктом із припинення масових заворушень. І саме НГУ координує всю діяльність сил та засобів правоохоронних органів, залучених до припинення протиправних дій.


«Начальники територіальних управлінь та командири усіх частин зібралися тут, щоб ми відпрацювали єдиний підхід до системності забезпечення громадського порядку під час проведення масових заходів. Практика дій  європейських країн, які застосовують жандармерію і поліцію, не дозволяє зіткнення жандармерії, поліції з натовпом», - наголосив  Юрій Аллєров.
У свою чергу голова Нацполіції наголосила, що злагодженість дій – це головний критерій під час охорони громадського порядку.

 


«Ми повинні відпрацьовувати алгоритми спільних дій Національної поліції з Національною гвардією і Держслужбою з надзвичайних ситуацій,  які допоможуть нам далі автоматично працювати під час масових заходів,» - зазначила Хатія Деканоїдзе.

 

 

 


Наприкінці робочої наради керівникам правоохоронних відомств і командирам підрозділів Нацгвардії продемонстрували практичні заняття щодо тактики застосування сил та засобів для припинення масових заворушень. 

 

 


Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали