Сергій Князєв: На Київщині поліція затримала чоловіка за скоєння жорстокого вбивства (ФОТО, ВІДЕО)

clock
08.04.2017 05:42

Оперативники Головного управління поліції Київської області затримали підозрюваного у вбивстві пенсіонерки. Чоловік спочатку зґвалтував, а потім вбив літню жінку. Три місяці тому він звільнився з місць позбавлення волі за «законом Савченко», де відбував покарання за умисне вбивство. Про це повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

На початку квітня до поліції Київщини надійшло повідомлення від жительки м. Березань, що вона у кущах на узбіччі виявила оголене тіло невідомої жінки з численними тілесними ушкодженнями.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Як стало відомо пізніше, потерпіла – 72-річна місцева жителька, яка напередодні поїхала з дому на велосипеді і зникла. Експерти встановили, що жінка померла від крововиливу в головний мозок та перелому шийного хребця.

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, під час проведення низки оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу підозрюваного та затримали його.

«Працівники карного розшуку Київської області затримали цього злочинця. Він має коротку біографію: раніше судимий за вбивство, уродженець Харківщини, звільнений за «законом Савченко» три місяці тому, не відбувши більшої частини покарання», – повідомив він.

Встановлено, що 24-річний харків'янин проживав на горищі у будинку, розташованому поруч місця скоєного злочину. Там поліцейські провели обшук, звідки вилучили одяг зі слідами крові, сумку з особистими речами та зошит з записами сексуально-насильницького змісту.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення чоловіку підозри у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали