Рятувальники здійснюють регулярні тренування та тактико-спеціальні навчання, підвищуючи свою готовність до ліквідації надзвичайних подій

clock
03.02.2021 09:31

Тактико-спеціальні навчання, тренування та практичні заняття з населенням займають важливе місце у діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Окрім того, що такі заходи допомагають вогнеборцям удосконалювати власну професійну майстерність, також дозволяють відпрацювати спільні дії разом з іншими екстреними службами та працівниками об'єктів в умовах екстреної ситуації.

Так, в Івано-Франківській області 2 лютого рогатинські рятувальники провели навчання з працівниками Букачівської міської лікарні. Під час заходу особлива увага приділялася теоретичним та практичним навикам використання первинних засобів пожежогасіння. Вогнеборці перевірили наявністьі безпечних шляхів евакуації та роз'яснили порядок дій у разі виникнення пожежі.

Водночас, на Донеччині рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на базі Слов’янського міськрайонного суду. ДСНСівці спільно з працівниками Служби судової охорони Донеччини відпрацьовували дії при оперативному реагуванні на пожежну тривогу. Захід складався з теоретичної та практичної частин. У ході теоретичної частини рятувальники зачитали лекцію з використання вогнегасників, правил поведінки при пожежі в приміщенні. Під час практичної - співробітники Служби судової охорони практикувалися з використання вогнегасників.

2 лютого у місті Ківерці, що у Волинській області, фахівці Служби порятунку провели навчання з деблокування потерпілих із автомобіля після дорожньо-транспортної пригоди. ДСНСівці тренувалися застосовувати спеціальне обладнання під час деблокування постраждалих з понівеченого автомобіля, а також надавати першу домедичну допомогу до приїзду лікарів.

А надзвичайники міста Київ для відпрацювання навичок гасіння пожеж на висотних об'єктах, провели тактичне навчання у Дніпровському районі столиці. Вогнеборці гасили умовну пожежу на одному з поверхів 25-поверхової новобудови. Під час навчань також було відпрацьовано дії персоналу об’єкта при виникненні надзвичайної ситуації, проведенні евакуації та продемонстровано порядок надання першої медичної допомоги постраждалим. Навчання проводились вночі, адже рятувальники повинні бути готовими до будь-яких екстремальних умов та в будь-який час доби.

У свою чергу вогнеборці Хмельниччини 1 лютого вдосконалили навички з порятунку людей на кризі. Під час тренувань летичівські рятувальники відпрацювали різні способи порятунку людей на замерзлій водоймі та надання потерпілому домедичної допомоги. Такі тренування дають змогу бійцям ДСНС, використовуючи спеціальне обладнання, довести свої дії до автоматизму.

Тактико-спеціальні навчання, тренування, практичні заняття з населенням триватимуть і надалі на всій території країни, адже дають змогу не лише відпрацювати алгоритм дій у разі надзвичайної події, пересвідчитись у надійності рятувального обладнання, а й дозволяють продемонструвати громадянам необхідні дії у разі виникнення тієї чи іншої небезпечної ситуації.

Схожі матеріали