Рятувальники успішно пройшли переатестацію у системі INSARAG

clock
07.09.2019 15:01

Сьогодні, 7 вересня, відбулося оголошення результату 36-годинних навчань українських рятувальників в рамках переатестації пошуково-рятувальної команди важкого класу Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС у системі Міжнародної консультативної групи ООН — INSARAG.

Вже вдруге команда МРЦ ШР показала, що у разі катастроф, пов’язаних із численними руйнуваннями будівель, зокрема, внаслідок землетрусів, увесь світ може розраховувати на допомогу рятувальників ДСНС.

З 2014 року Україна вже має акредитацію системи міжнародної допомоги INSARAG, проте свою майстерність необхідно підтверджувати кожні 5 років.

Під час урочистої церемонії вручення сертифікату про успішну переатестацію, керівник Комісії Аніка Колл Еріксон підкреслила, що спостерігачі високо оцінили готовність і професійність української команди.

«Ми мали можливість не тільки оцінювати вашу роботу, а й переймати ваш досвід та найкращі практики», - зазначила пані Аніка.

Представник Секретаріату INSARAG Тер’є Скавдал зауважив, що був присутнім на попередній атестації українських рятувальників у 2014-му році і відмітив позитивну динаміку у роботі команди.

Голова Офісу ООН з питань гуманітарних справ в Україні пані Алішія Секвої нагадала наскільки важливою для світу є система міжнародної допомоги INSARAG та привітала команду із успішною здачею заліку.

«Ваша команда є однією із 53-ох у світі, які можуть залучатися до подібних рятувальних операцій», - наголосила вона.

Ментор команди — представник Польської Республіки Марсін Кедра також відзначив зростання професійності українських представників та зауважив на тому, що його польським колегам також є чому повчитися у рятувальників ДСНС.

У свою чергу, голова ДСНС Микола Чечоткін подякував міжнародним експертам за реальну оцінку готовності команди, а також самим рятувальникам МРЦ ШР за наполегливу працю і високий рівень командної роботи.

«Ми не зупиняємось на досягнутому і будемо й надалі працювати над зміцненням міжнародної співпраці та підвищенням рівня готовності особового складу до участі у міжнародних рятувальних операціях», - сказав він.

Завершилася церемонія традиційною передачею команді прапору INSARAG.

Прес-служба ДСНС

 

Схожі матеріали