Рятувальники отримали нове сучасне обладнання від Уряду Франції (ФОТО, ВІДЕО)

clock
20.04.2017 10:56

20 квітня у Києві, в залі колегії адміністративної будівлі ДСНС України, відбулася церемонія передачі нового сучасного обладнання від Уряду Франції.

Участь у заході взяли заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький, Надзвичайний і Повноважний Посол Посольства Франції в Україні Ізабель Дюмон, аташе з правоохоронних питань Посольства Франції в Україні Жан-Люк Ломон та керівництво Управління організації піротехнічних робіт ДСНС України.

Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій отримали гуманітарну допомогу у вигляді 3-х повних систем руйнівника «CTS Lance» закуплених в рамках бюджетної програми Міністерства закордонних справ Франції по виходу з кризи, що реалізується Посольством Франції в Україні.

«Це обладнання призначене для дистанційного руйнування вибухонебезпечних предметів, зокрема вибухових пристроїв на розтяжках та мін-пасток, що замасковані під предмети побуту, а також інших небезпечних боєприпасів, які потребують знищення на місці виявлення. Отримане від французьких партнерів обладнання та проведені тренінги в першу чергу підвищать рівень безпеки піротехніків ДСНС, а також розширять можливості щодо знешкодження найбільш небезпечних вибухових предметів під час виконання завдань з гуманітарного розмінування», ‑ зауважив Руслан Білошицький.

В свою чергу, Ізабель Дюмон зазначила, що очищення території України від вибухонебезпечних предметів, зокрема в Донецькій та Луганській областях ‑ це величезна робота. Саме тому для французьких партнерів вкрай важливо надати усю необхідну підтримку українським колегам ‑ як технічну, так і в питаннях проведення тренінгів для співробітників піротехнічних підрозділів ДСНС України.

«Сьогодні передача цього обладнання є конкретним сигналом того, що Уряд Франції підтримує Україну» ‑ зауважила Ізабель Дюмон.

Довідка. Для забезпечення виконання завдань піротехнічними підрозділами ДСНС України з гуманітарного розмінування, отримане обладнання буде передане до Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України, 1 Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування ДСНС України а також до Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Загальна вартість отриманого обладнання становить 1 млн. 438 тис. грн.

 

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали