Рятувальники готові до реагування на надзвичайні події, пов'язані з негодою

clock
07.02.2021 16:39

У зв'язку з прогнозованим ускладненням погодних умов, — випадінням значного снігу, снігу з дощем, налипанням мокрого снігу, ожеледдю й ожеледицею на дорогах, — існує небезпека виникнення надзвичайних подій, характерних для цього періоду, зокрема, для західних, північних, центральних та південних областей України.

Рятувальники ж готові до реагування на надзвичайні події, пов'язані з негодою.

Так, 7 лютого на Хмельниччині бійці ДСНС забезпечують чергування пересувних пунктів обігріву та техніки підвищеної прохідності на автодорозі Н-03 поблизу с. Гуменці, Кам’янець-Подільського району, та на автошляху М-12 поблизу смт Війтівці, Волочиського району. Превентивні заходи організовані з метою своєчасного реагування на випадок ускладнення руху автотранспорту на найбільш проблемних ділянках автодоріг та обігріву як рятувальників, так і водіїв.

Водночас у Рівному міський голова терміново провів засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Доручив профільним службам максимально включитися в роботу та реагувати на усі виклики, які готують ускладнені погодні умови. Рятувальники Рівного в цілодобовому режимі готові прийти на допомогу громадянам, що опинилися заручниками негоди. В оперативному розрахунку та на резерві знаходиться більше 35 одиниць спецтехніки ДСНС та понад 50 рятувальників чергують цілодобово.

У Тернопільській області на бойовому чергуванні перебуває 181 рятувальник, 73 одиниці техніки та ще 67 в резерві. Оперативно-координаційний центр Управління постійно моніторить оперативну обстановку в області, щоб вчасно та якісно надати допомогу при потребі. У бойову готовність приведено 4 мобільні пункти обігріву на шасі автомобілів підвищеної прохідності, щоб у короткі терміни прибути до найвіддаленіших куточків області.

З початку негоди рятувальники розпочали визволяти з кюветів та засніжених ділянок доріг транспортні засоби.

Зокрема, 7 лютого о 09:04 до ДСНС надійшло повідомлення про те, що в селі Красник, Верховинського району, Івано-Франківської області, водій легкового автомобіля «Toyota» не впорався з кермуванням та з’їхав у кювет. До місця події прибули надзвичайники смт Верховина та відбуксирували автомобіль на проїжджу частину автодороги.

А в селі Молодилів, Отинійської ОТГ, що теж на Івано-Франківщині, заручником негоди став автомобіль швидкої медичної допомоги, який, рухаючись на виклик, застряг і не міг самостійно продовжити рух. Рятувальники з смт Отинія, прибувши на місце пригоди, відбуксирували карету швидкої на безпечну ділянку дороги.

Шановні громадяни, будьте обережними, пересуваючись автомобільними шляхами, слідкуйте за попередженнями рятувальників та не зволікайте застереженнями!

Пресслужба ДСНС України

Схожі матеріали