Рятувальники Кіровоградщини та Черкащини отримали нові сучасні автомобілі та спорядження (ФОТО)

clock
06.04.2017 12:00

6 квітня у м. Кропивницькому за участю Першого заступника Голови ДСНС Олега Мельчуцького та Голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка відбулась церемонія вручення особовому складу Кіровоградського гарнізону пожежно-рятувальної техніки та спорядження.

Рятувальники отримали 4 нових сучасних пожежних автомобілі на базі шасі «МАЗ», що закуплені за кошти державного бюджету у 2016 році. Крім того, до підрозділів ДСНС області передано екскаватор, дизельну електростанцію та насосну станцію, які Служба отримала від Уряду Китайської Народної Республіки.

“Боєздатність пожежно-рятувальних підрозділів залежить не лише від досвідченості кожного рятувальника, але й також від матеріально-технічного оснащення підрозділів. Тому головне завдання на сьогодні – максимально забезпечити гарнізони сучасною технікою та спорядженням”, - сказав Олег Мельчуцький.

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко вручив рятувальникам 36 комплектів бойового одягу, 14 одиниць водолазного спорядження, сертифікат на 4 тонни піноутворювача, які були придбані за рахунок виділених коштів з обласного бюджету.

Цього ж дня, в Черкасах, за участю заступника Голови ДСНС України Руслана Білошицького та Голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка відбулася церемонія передачі сучасної техніки рятувальникам області. Підрозділи ДСНС отримали чотири нових пожежних автомобілі на базі шасі «МАЗ». Вони були закуплені за кошти державного бюджету у 2016 році.

Загалом, у 2016 році за сприяння ДСНС України черкаські рятувальники отримали катер класу “річка-море” із спеціальним обладнанням, спеціальний піротехнічний автомобіль “Mitsubishi L-200”, інженерну техніку на загальну суму 5 мільйонів 465 тисяч гривень. Також завдяки спеціальним обласним та районним програмам для рятувальників Управління ДСНС області за минулий рік вдалось придбати сучасне обладнання та технічне оснащення на суму понад 4 мільйони гривень.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали