Розпочався офіційний візит Арсена Авакова до Японії

clock
24.10.2016 09:39

Під час перебування заплановані зустрічі з керівництвом Національної комісії з громадської безпеки Японії, Міністерства закордонних справ Японії та Головного поліцейського управління Токіо.

Сьогодні, 24 вересня, розпочався офіційний візит міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова до Японії.

Протягом чотирьох днів міністр проведе зустрічі з головою Національної комісії з громадської безпеки Японії Юном Мацумото, Віце-міністром закордонних справ Японії Нобуо Кіші та Віце-президентом Японського Агентства міжнародного співробітництва Кейнічі Томійоші.

Також Арсен Аваков планує оглянути низку поліцейських станцій та Центр дорожнього контролю Поліцейського Управління Токіо. Окрім цього у рамках візиту відбудуться зустрічі з представниками міжнародних неурядових організацій та бізнес-структур.

міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков разом з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі

 

Нагадаємо, що раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв, що високо цінує підтримку японської сторони у впровадженні реформ в правоохоронній сфері. За роки співпраці у рамках Кіотського протоколу Японія надала для української поліції 1568 автомобілів  «Toyota Prius», Нацполіція також отримає 650 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric). Крім того, Японія вже передала 9,5 тисяч комплектів зимового однострою для поліцейських.

Посол Японії в Україні Шигекі Сумі заявляв, що одним з ключових напрямів співпраці України і Японії щодо реформування поліції є кібербезпека, і що Токіо допоможе Україні розвивати кіберполіцію.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали