Результати роботи патрулів Нацгвардії за тиждень: вилучення зброї та наркотиків, протидія поширенню COVID-19 в Україні

clock
30.11.2020 15:49

У період з 23 по 29 листопада поточного року особовий склад Національної гвардії України залучався до виконання завдань з охорони громадського порядку, забезпечення захисту та охорони життя, здоров’я, прав, свобод і законних інтересів громадян на всій території України. Всі завдання служби виконані в повному обсязі.

 Гвардійці продовжують брати активну участь у заходах щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України, здійснюючи охорону територій 14 об’єктів госпіталізації осіб, хворих на COVID-19, обсервації (ізоляції) на території 8 населених пунктів держави.

Так, впродовж тижня гвардійці залучалися до патрулювання у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також у 16 містах обласного та районного підпорядкування, 1 населеному пункті сільської місцевості. Крім того, особовий склад залучався до патрулювання на території 4 об’єктів дорожньої інфраструктури, із них: 3 залізничні вокзали в Києві, Харкові, Дніпрі та 1 автовокзалі у Маріуполі та Київському метрополітені.

 Також військовослужбовці Нацгвардії забезпечили правопорядок на 28 масових заходах та брали участь у проведенні заходів із пошуку безвісти зниклих громадян на території Львівської, Хмельницької та Херсонської областей.Сили і засоби Національної гвардії залучались до недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської, Волинської та Житомирської областей.

 Національна гвардія продовжує забезпечувати громадський порядок в районі операції Об’єднаних сил в містах в містах Маріуполь, Слов’янськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк.

 Загалом за результатами служби за минулий тиждень гвардійці передали працівникам Національної поліції 107 осіб за підозрою у вчиненні злочину. За підозрою у вчиненні адміністративних правопорушень до НПУ передано 1 тис. 155 осіб.

 У затриманих вилучено: 2 пристрої травматичної дії, 4 од. холодної зброї, 0,545 кг наркотичних речовин.

 Повернуто майна на суму 18 тис. 321 грн.

 Нагадаємо, усього під час виконання завдань з ОГП з початку року затримано 4 тис. 851 особу (з них 128 осіб на території проведення ООС) за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та 48 тис. 230 осіб за адміністративні правопорушення, а також 128 осіб за кримінальні правопорушення на території проведення ООС.

 Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів:

Київ. 25 листопада під час несення служби з ОГП на станції Київського метрополітену «Либідська», військовослужбовці НГУ спільно з поліцейськими затримали громадянина, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено поліетиленовий пакунок із наркотичною речовиною рослинного походження вагою 25 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Метрополітену в м. Києві.

 Херсон. 26 листопада гвардійці затримали, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено поліетиленовий пакунок із порошкоподібною наркотичною речовиною вагою 150 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Дніпровського ВП.

 Хмельницький. 26 листопада гвардійці затримали громадянина, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено поліетиленовий пакунок із наркотичною речовиною рослинного походження вагою 11 грамів.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Хмельницького ВП.

 Кропивницький.  27 листопада патруль Нацгвардії під час несення служби з ОГП затримав громадянина, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено 2 ножі та 43 згортки з наркотичної речовиною загальною вагою 144 грами. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Кропивницького ВП.

Ужгород. 27 листопада гвардійським автопатрулем було затримано чоловіка, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено травматичний пістолет. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ужгородського ВП.

 Рівне. 27 листопада спільний автопатруль НГУ та НП затримав громадянина, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 40 грамів.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Рівненського ВП.

 Одеса. 29 листопада гвардійський автопатруль затримав чоловіка, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено предмет схожий на пістолет. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Хмельницького ВП.

 

Пресслужба НГУ

 

Схожі матеріали