Психологи Нацгвардії вивчали роботу колег з Національної поліції Франції (ФОТО)

clock
06.12.2016 07:40

Протягом трьох днів психологи Національної гвардії України, спільно із колегами Національної поліції, Державної прикордонної служби, на базі Національної академії внутрішніх справ вивчали досвід колег підрозділів оперативної психологічної підтримки (SSPO) Національної поліції Франції. Навчальний проект був організований за сприяння Посольства Франції в Україні.

Керівники психологічної служби Франції Катрін Пенсон та Парижського структурного підрозділу Флоранс Кіршоффер, презентували власний досвід набутий під час та після терористичних атак, які мали місце протягом року в редакції газети Шарлі Ебдо, кошерному гіпермаркеті в Парижі, товариському футбольному матчі між збірними Франції та Німеччини, обстрілів терас кафе та ресторанів у Парижі (де було вбито 130 та поранено 413 осіб), концертному залі Bataclan, набережній в Ніцці.

В основі роботи колег Франції закладено основний принцип – довіра поліцейських до психологів. Вона базується на повній конфіденційності, жодної звітності за результатами індивідуального консультування перед командирами та начальниками без згоди самого поліцейського.  У психологів також відсутня функція контролю службової діяльності і як наслідок – високий відсоток  звернень та максимально-ефективне збереження психологічного здоров'я персоналу. Французькі колеги розповіли також про  систему чергувань психологів, моніторинг психосоціальних ризиків у службовій діяльності. Йшлося про  цілісну систему, яка забезпечує оперативність психологічної підтримки особового складу після виконання завдань служби в екстремальних умовах. Отриманий матеріалу увійде в основу посадових інструкцій психологів гвардії.

Під час занять було презентовано структуру, завдання психологів поліції Франції, проблемні питання та труднощі, а також перспективні напрямки щодо розвитку. За підсумками навчального проекту було відмічено, що реформування психологічної служби гвардії  наблизилось до стандартів психологічної служби поліції та жандармерії Франції.

Також за підсумками заходу, відзначено взаємну зацікавленість у подальших навчальних проектах у форматі інтервізійної роботи за практичними формами, методами психологічного супроводу службово-бойової діяльності.

За матеріалами прес-служби НГ України

 

Схожі матеріали