Проведення практичних семінарів сприяє вдосконаленню навиків працівників правоохоронної системи –Тігран Авакян (ФОТО)

clock
02.03.2016 14:08

У контексті домовленостей, закріплених Декларацією про співробітництво між МВС України та МВС Французької Республіки у рамках Програми поліцейського співробітництва країн Східного партнерства (ЕаР), у МВС розпочав роботу дводенний семінар на тему «Співробітництво між правоохоронними органами в ЄС. У ньому брали участь заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Тігран Авакян, фахівці структурних підрозділів МВС та іноземні експерти.

«Міністерство внутрішніх справ цінує допомогу міжнародних експертів. Проведення практичних семінарів сприяє вдосконаленню навиків працівників правоохоронної системи», – зазначив заступник міністра Тігран Авакян.

Основні теми семінару - ознайомлення зі структурою та інституціями правоохоронних організацій ЄС (ЕuгороІ, Frontex, ЕU-Lisa), діяльністю вишкільного інструменту СЕРОL, правовими рамками їхньої взаємодії тощо.

Для участі у роботі семінару до Києва прибули експерти з Франції, Фінляндії та Швеції.

З українського боку участь у заході беруть фахівці структурних підрозділів міжнародного співробітництва МВС, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Проект «Програма поліцейського співробітництва у рамках Східного партнерства» розпочався в березні 2014 року і триватиме до березня 2018 року.

Департамент міжнародного співробітництва

та європейської інтеграції МВС України

Схожі матеріали