Протягом трьох років Канада виділить 8,1 мільйона доларів на розвиток української поліції (ФОТО)

clock
03.10.2016 07:21

6,6 мільйона доларів будуть надані на підготовку поліцейських. 100 тисяч доларів з цієї суми підуть на створення поліцейської академії, а також на розвиток взаємодії поліції з громадськістю. Можливість виділення фінансової допомоги оговорювалася ще в грудні 2015 року, під час візиту голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе в Канаду. Про це вона повідомила 2 жовтня.

«Вчора, на історичному 25 Конгресі українців Канади в місті Реджайна, міністр закордонних справ Канади Стефан Діон оголосив про надання 8,1 мільйона доларів фінансової допомоги – на розвиток Національної поліції України. Це питання ми обговорювали з паном міністром ще в грудні під час зустрічі в Оттаві», – повідомила Хатія Деканоідзе.

Вона зазначила, що результатом тісної співпраці України з канадськими партнерами стало виділення 6,6 мільйона доларів протягом трьох років на підтримку проекту з надання допомоги в підготовці українських поліцейських. Зокрема, 100 тисяч доларів будуть спрямовані на моніторинг, оцінку, навчання курсантів і начальницького складу Нацполіції, розвиток взаємодії з громадськістю та створення поліцейської академії. Ще 1,5 мільйона доларів підуть на технічне забезпечення підрозділів НПУ.

«У відповідь на заяву Стефана Діона про «тісну співпрацю Канади з Національною поліцією України з метою створення ефективної та підзвітної громадянському суспільству структури, яка користується довірою населення», хочу подякувати всім нашим партнерам за підтримку розвитку Національної поліції України», – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Нагадаємо, у грудні 2015 року, за результатами візиту в Канаду, глава Національної поліції України повідомила, що українських дільничних будуть тренувати канадські поліцейські.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали