Про Стратегію розвитку МВС говорили на засіданні Громадської ради (ФОТО)

clock
16.05.2017 15:30

Про Стратегію розвитку МВС та звіти робочих груп по співпраці і взаємодії громадськості з органами, діяльність яких координуються міністром внутрішніх справ, йшлося сьогодні, 16 травня, на черговому засіданні Громадської ради.

Зараз розробляється Стратегія розвитку МВС до 2020 року, яка найближчим часом буде запропонована на розгляд громадськості для обговорення.

Суть Стратегії полягає у тому, щоб зробити висновки з впроваджених реформ та затвердити 3-річний план розвитку міністерства. До розробки цього документу були запрошені європейські консультанти.

За словами голови Громадської ради Володимира Мартиненка, МВС є що занести в активи, є про що підбити підсумки, є кроки, які необхідно робити. Лише після врахування зауважень та пропозицій громадськості  Стратегія буде винесена на розгляд Кабінету Міністрів України.

Він зазначив, що міністерство буде використовувати усі можливі засоби комунікації для ознайомлення суспільства з цим документом. Відомство зацікавлене у співпраці. Йдеться не лише про офіційний сайт міністерства, а й про соціальні мережі.

На засіданні також обговорювали результати роботи робочих груп по співпраці і взаємодії громадськості з органами, діяльність яких координуються міністром внутрішніх справ. Їх загалом створено в 21 регіоні країни.

По відгуках з областей ці групи активно допомагають у роботі центральних органів виконавчої влади.

Робочі групи покликані напрацьовувати та допомагати вносити зміни у роботу цих органів у кожній області окремо. Одне з головних завдань цих груп – мінімізація корупційних ризиків з органами, діяльність яких координується міністром.

"Ми зацікавлені у допомозі робочих груп, які краще бачать проблеми на місцях. Їхні висновки дуже важливі для подальшої роботи відомства в цілому. – зазначив голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко – Саме у тісній співпраці з громадськістю можливі зміни не лише у міністерстві, а й в країні в цілому".

На завершення засідання було схвалено рішення про підготовку проведення ряду круглих столів для залучення до вирішення актуальних питань більшої кількості громадськості. Міністерство внутрішніх справ зацікавлене в обговоренні загальнодержавних питань спільно з представниками громадянського суспільства.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали