Прикордонники взяли участь у конференції підрозділів аналізу ризиків країн Східного партнерства

clock
08.12.2016 06:30

7 грудня у Варшаві українські прикордонники взяли участь у підсумковій конференції підрозділів аналізу ризиків країн Східного партнерства (Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Азербайджан, Вірменія). Захід відбувся в штаб-квартирі Європейської агенції прикордонної та берегової охорони (FRONTEX).

Під час конференції експерти FRONTEX підбили підсумки співпраці з прикордонними відомствами країн Східного партнерства. Зокрема, акцентовано увагу на налагодженні повноцінної роботи в рамках аналізу ризиків на східних кордонах Європейського Союзу у зв’язку прийняттям нових учасників, реформуванням і розширенням можливостей FRONTEX.

Учасники конференції обговорили останні тенденції у сфері нелегальної міграції та основні напрямки співробітництва в рамках аналізу ризиків країн Східного партнерства в 2017 році.

На конференції зазначалося,  що загроза нелегальної міграції залишається актуальною у наступному році. При цьому не виключається переорієнтація, а також зміна потоків мігрантів  до держав-членів Європейського Союзу.

Нагадаємо, що 14 вересня 2016 року Рада Євросоюзу ухвалила рішення про створення єдиного Європейського агентства прикордонної та берегової охорони, на яке покладено більш широкі повноваження щодо контролю зовнішніх кордонів ЄС.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали