Прикордонники отримали знання по технічному обслуговуванню комплексів радіаційного контролю (ФОТО)

clock
06.12.2016 08:45

В рамках спільного з Міністерством енергетики США проекту міжнародної технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди», Навчальним центром прикордонного відомства отримано спеціальне обладнання радіаційного контролю. Для його апробації та використання нещодавно  було проведено навчальний тренінг.

 

Навчальний центр отримав 75 найменувань обладнання, інструментів та матеріалів, що підвищить потенціал групи технічного обслуговування та ремонту засобів радіаційного, хімічного, біологічного захисту відділення екологічної безпеки державного кордону.  

Для забезпечення правильного та ефективного використання наданого обладнання навчання проведено за участі експертів – представників болгарської компанії, з якою укладено контракт щодо його постачання.

Під час навчання персонал Навчального центру ознайомився з технікою безпеки по використанню спеціального обладнання, з принципом роботи портальних моніторів, порядком використання спеціального програмного забезпечення. Також співробітники Державної прикордонної служби України отримали навички у використанні спеціального обладнання під час його технічного обслуговування та ремонту.

За матеріалами прес-служби АДПС України

Схожі матеріали