Прем'єр-міністр України вручив нагороди поліцейським, які захищали Дебальцеве (ФОТО, ВІДЕО)

clock
30.05.2016 15:18

Під час візиту на Донеччину Володимир Гройсман відвідав обласний главк поліції та нагородив правоохоронців, яким Указом Президента України Петра Порошенка присвоєні ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

Участь в урочистій церемонії взяли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава Національної поліції Хатія Деканоідзе, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, керівник Донецької обласної державної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, начальник ГУ НП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

Захід розпочався з вшанування пам’яті працівників поліції, які загинули під час виконання службових обов’язків. Після хвилини мовчання присутні поклали квіти до монументу загиблим.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що для того, аби держава була успішною, треба дуже багато зробити зараз.
"Ви кожного дня стикаєтеся з небезпекою, але я вірю в те, що українське військо, Національна гвардія, Національна поліція, прикордонні війська зроблять все для того, щоб ми відновили справедливість. Ми сьогодні взяли учать в складанні урочистої Присяги на вірність українському народу патрульної поліції м. Маріуполь. Я вірю в те, що ці молоді люди спільно з вами будуть носити гідно звання українського поліцейського. Саме з вас починаються зміни у правоохоронній системі. Хочу побажати, щоб ви були гідні тієї Присяги. Ми зробимо все, щоб правоохоронна система змінилася і здобула риси сучасних європейських систем поваги до громадянина. Ми будемо підтримувати вас кожного дня, ми будемо все робити для того, щоб Україна відбулась як сучасна, європейська, незалежна, демократична держава", – зазначив Володимир Гройсман.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подякував працівникам поліції Донеччини, які несуть службу у зоні АТО.
«Повага до вас – основа нашої реформи. Ми підійшли до пам'ятника, і я побачив один із сумних написів. Це було за кілька днів до того, як ми покинули Дебальцеве. Начальник міського управління міліції Євген Юханов героїчно вивозив людей з-під обстрілу, тримав оборону. За два дні до загибелі ми вручили йому нагородну зброю, а потім він трагічно загинув. І таких геройських офіцерів серед нас багато. Це ті люди, які встигли себе проявити, і ті, хто, якщо буде виклик, проявлять себе ще. І тому – глибока повага до донецького управління поліції. Саме тому ми зробили все, щоб Управління поліції в Донецькій і Луганській областях, що беруть на себе найвищий ризик, були забезпечені. Дякую вам за службу», – відзначив Арсен Аваков.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Указами Президента України орденом «За мужність» ІІІ-го ступеня були нагороджені полковник поліції Артем Кисько, підполковник поліції Сергій Радченко, капітан поліції Іван Казаков та старший сержант поліції Олександр Лаврушко.

Ці поліцейські є учасниками бойових дій, брали участь у захисті Дебальцевого, двоє з них отримали поранення під час виходу з оточення.
«Ми бажаємо, щоб ви більше не захищали війну, а захищали мир і безпеку народу України. Я розумію, як вам важко, тому що ви – на передовій лінії і на вас ще більша відповідальність - боротися проти криміналу. Але ви це змогли. Ви завоювали довіру. Дякую за службу, тому що я точно знаю, що таке війна. Я теж виросла в країні, де теж російські окупанти завоювали 25% території. Вони розстріляли моїх родичів. Так що я розумію ціну війни, я розумію ціну миру, і найголовніше – я розумію вашу цінність. Дякую пану Аброськіну, тому що він реально тримає тут ситуацію, завоював довіру жителів Донецької області», – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Аби забезпечувати безпеку мирних мешканців у прифронтовому регіоні, поліція Донеччини впровадила низку інноваційних проектів. Важливу підтримку у розвитку поліції надає Донецька обласна військово-цивільна адміністрація, зокрема будівництві Єдиного аналітичного сервісного центру, яке знаходиться на завершальній стадії.
Керівник Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що дуже важливо, що на Донеччині формується нова поліція та що військово-цивільна адміністрація й надалі підтримуватиме суспільно важливі проекти поліції Донеччини.

 

Відділ комунікації ГУ НП України
в Донецькій області

 

Схожі матеріали