Представники МВС та Нацполіції провели зустріч із спеціальним Послом ЄС з гендерних питань (ФОТО)

clock
04.04.2017 09:03

Делегація Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції на чолі з заступником голови НПУ Костянтином Бушуєвим зустрілися із Послом Європейської служби зовнішніх справ, Головним радником з гендерних питань та імплементації резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» Марою Марінакі.

Під час зустрічі сторони обговорили ефективність впровадження Національного плану дій з виконання Україною резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

«Сьогодні в Україні є повна підтримка необхідності впровадження гендерної рівності та імплементації Резолюції 1325. Зі свого боку МВС вже розпочало проактивну роботу на виконання відомчого Плану дій та зобов’язань, покладених на Міністерство», – відмітив Костянтин Бушуєв. Він також підкреслив, що орієнтиром у цьому процесі є прагнення зробити гендерну рівність та ширшу участь жінок у правоохоронній системі не просто довгостроковою метою, а нормою життя.

Наразі у МВС триває розробка механізмів забезпечення ефективного моніторингу та оцінки змін та впливу імплементації Резолюції 1325. «Одним з конкретних кроків до забезпечення рівності жінок та чоловіків, а відтак – відкритості та ефективності всієї структури, є,зокрема, підтриманий КМЄС та ООН-Жінки пілотний проект розробки мережі гендерних радників», – повідомила співголова Міжвідомчої робочої групи, старший радник Проектного офісу МВС Христина Бродич.

Нагадаємо, що відповідно до Наказу глави МВС Міжвідомча робоча група з імплементації резолюції РБ ООН «Жінки, мир, безпека» розпочала роботу на базі Міністерства внутрішніх справ України наприкінці січня цього року. До групи, яку очолила заступник міністра з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва, увійшли провідні гендерні радники з українських та міжнародних організацій.

Своєю чергою спеціальний Посол ЄС з гендерних питань відзначила успіхи МВС в реалізації Резолюції РБ ООН 1325 і наголосила, що всі 28 країн Європейського Союзу підтримують і готові усіляко допомагати МВС.

«Ми щиро вітаємо ваші успіхи, досягнуті на шляху до реалізації завдань. Це дійсно прогрес, що здатен принести реальні позитивні результати для всіх та кожного», – підкреслила пані Мара Марінакі.

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали