Представники МВС провели зустріч з делегацією Ради Європи (ФОТО)

clock
06.04.2017 16:20

Метою зустрічі, яка відбулася сьогодні, 6 квітня, було обговорення реалізації нового проекту Ради Європи «Протидія насильству щодо вразливих груп населення (жінки та діти) в Україні» та можливостей залучення експертів Ради Європи до реформи ювенальної превенції.  У зустрічі взяли участь заступник міністра внутрішніх справ з євроінтеграції Анастасія Дєєва, начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабич та  делегація представників Ради Європи у складі Керівника відділу з питань захисту прав дітей, Координатора з прав дитини Ради Європи Регіни Йенсдоттір, голови Агенції Ісландії з питань захисту дітей Брагі Гундбрандсона, програмного радника Департаменту рівності та людської гідності Генерального директорату з питань демократії Ради Європи Тайни Ріскі, старшого проектним менеджера відділу з питань захисту прав дітей Департаменту рівності та людської гідності Генерального директорату з питань демократії Ради Європи Мірки Хонко.

Реалізація проекту має сприяти зміцненню захисту жінок та дітей від усіх форм насильства у відповідності до міжнародних стандартів. Зокрема, у міністерстві вже існують напрацювання у цій сфері – заплановано запустити Поліцейську мережу протидії домашньому насильству у трьох містах України.

«Захист вразливих груп населення є принциповим обов’язком будь-якої демократичної країни. Проте побороти такі форми дискримінації лише силами МВС неможливо. Нам необхідна чітка координація з усіма стейкхолдерами, в тому числі соціальними службами та громадськими організаціями», – підкреслила заступниця Глави МВС Анастасія Дєєва. 

Сьогодні Національна поліція докладає максимум зусиль для превенції такого роду злочинів, проте необхідною залишається розробка нормативної бази та шляхів ефективної підготовки кадрів.

«Для нас надзвичайно важливим є те що, Міністерство внутрішніх справ привертає увагу до соціальних проблем, які довгий час знаходилися під позначкою «табу». Ми сподіваємося на плідну взаємодію», – підсумувала керівник Відділу з питань захисту прав дітей Ради Європи Регіна Иенсдоттір.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про формування міжвідомчої робочої групи для пілотування нового підходу до ювенальної превенції, яка буде складатися з представників МВС, Нацполіції, Міністерства юстиції, Міністерства соціальної політики, громадських та міжнародних ініціатив.

Нагадаємо, що нещодавно у МВС обговорювали питання щодо можливості інтегрування принципу забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в реформу правоохоронної системи.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали