Представники МВС беруть участь в конференції ОБСЄ з питань протидії торгівлі дітьми (ФОТО)

clock
03.04.2017 12:11

Сьогодні, 3 квітня, у Відні (Австрія) розпочалася XVII конференція ОБСЄ з питань захисту дітей та протидії дискримінації. Участь у конференції бере українська делегація у складі заступника міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасії Дєєвої, заступника міністра соціальної політики Наталії Федорович та начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми НПУ Артема Крищенка та інших.

Участь у дводенній конференції Організації з безпеки і співробітництва в Європі візьмуть представники 68 країн. Особлива увага під час цьогорічної конференції приділятиметься підвищенню узгодженості міжнародних зусиль і подальшому розвитку інтегрованих підходів для реагування на торгівлю дітьми в регіоні ОБСЄ.

«Наразі Україна знаходиться у другому наглядовому кошику спеціальної класифікації Державного департаменту США. Це означає, що без застосування національного механізму взаємодії і вжиття спільних зусиль Україна може погіршити свої позиції на міжнародній арені та в загальному стані безпеки нашої країни. На вирішення цієї ситуації уже залучені ресурси поліції, прикордонної та міграційної служб, які діятимуть не зволікаючи», – зазначила Анастасія Дєєва.

У межах тематичних сесій експерти обговорюватимуть питання загрози втягнення дітей та підлітків до діяльності терористичних угрупувань, попередження ранніх та примусових шлюбів серед дітей, відповідність існуючих систем захисту дітей сучасним викликам, а також тенденції та кращі практики щодо розслідування злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали