Представники МВС України відбули до Місії ООН у Південному Судані

clock
03.06.2016 12:37

28 травня 2016 року вісім представників МВС України відбули у закордонне відрядження для участі у міжнародній операції ООН з підтримання миру та безпеки у Республіці Південний Судан.

Сім поліцейських Національної поліції та один військовослужбовець Національної гвардії пройшли двотижневі курси на навчально-тренувальних зборах на базі НАВС.

Усі правоохоронці мають досвід участі в різноманітних міжнародних операціях. Більшість співробітників неодноразово брали участь у місіях ООН, що дозволить їм успішно виконувати обов’язки в країні перебування відповідно до діючого мандату Місії.  

Українські поліцейські будуть захищати цивільне населення Південного Судану.

З цією метою в країні обладнані табори тимчасового перебування мирного населення, які охороняються військовим персоналом та спеціальними поліцейськими підрозділами. Представники поліцейської складової місії щоденно будуть задіяні в забезпеченні правопорядку на територіях таборів для пересельців в різних регіонах країни, надаватимуть допомогу місцевим інституціям у розбудові та зміцненні правоохоронної системи. Захист цивільного населення здійснюватиметься також шляхом інтенсивного патрулювання в зонах ризику та створення системи попередження та реагування на загрози.

Наразі у Місії перебуває 23 представники МВС України, з них 18 – поліцейські Національної поліції України та п’ять – військовослужбовців Національної гвардії України.

Департамент персоналу, організації

 освітньої та наукової діяльності

МВС України

Схожі матеріали