Правоохоронні відомства України та Литви визначили напрями подальшої співпраці (ФОТО)

clock
18.10.2017 06:51

Питання двостороннього співробітництва обговорили вчора, 17 жовтня, під час зустрічі заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук та делегація МВС Литви на чолі з канцлером Алегірдасом Стонкаітісом. Зокрема йшлося про підтримку литовською стороною євроінтеграційних прагнень України.

Заступник глави МВС поінформувала делегацію про основні досягнення реформи Міністерства внутрішніх справ та напрями подальшого розвитку, вказані в проекті Стратегії розвитку системи МВС-2020.

Литовська сторона запевнила у готовності підтримати МВС України та сприяти досягненню стратегічних цілей, зокрема за напрямами реформи кримінального блоку Національної поліції, розвитку системи стратегічного планування МВС, підготовки висококваліфікованих кадрів та розвитку інформаційних технологій.

Під час зустрічі окрема увага була приділена співпраці прикордонних та міграційних відомств двох країн. Сторони наголосили на доцільності посилення договірно-правової бази двостороннього співробітництва, зокрема йшлося про необхідність підписання Імплементаційного протоколу до Угоди про реадмісію.

Крім того, учасники зустрічі відзначили, що регулярні засідання Постійної українсько-литовської комісії з питань європейської інтеграції є платформою для обговорення питань, які становлять спільний інтерес. Водночас литовська делегація передала запрошення для міністра внутрішніх справ Арсена Авакова відвідати з Литву з робочим візитом.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали