«Права і свободи людини – пріоритет діяльності системи МВС», - Тетяна Ковальчук (ФОТО)

clock
31.05.2017 15:22

Про це йшлося під час робочої зустрічі заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук з Директором політики Нідерландського Хельсінкського Комітету Гаррі Хуммелем, Головою правління Центру інформації про права людини Тетяною Печончик та координатором проектів Центру інформації про права людини Людмилою Янкіною.

Під час зустрічі Гаррі Хуммель наголосив на неприйнятності перешкоджання діяльності правозахисників у будь-якій формі, та необхідності дотримуватися базових стандартів прав людини у щоденній діяльності органів державної влади.

У свою чергу, заступник міністра зазначила, що одним з основних пріоритетів реформування відомства є дотримання прав і свободи людини і громадянина у правоохоронній діяльності. МВС відкрите до співпраці з міжнародними експертами, правозахисними організаціями, фахівцями у галузі права та громадськістю, яким небайдужі проблеми, що стосуються порушень прав людини.

Представники Центру інформації про права людини та Директор політики Нідерландського Хельсінкського Комітету Гаррі Хуммель підтримали МВС у цьому напрямку, виразивши готовність до співпраці, та запропонували експертну підтримку в реалізації проектів, покликаних забезпечити дотримання прав людини.

Наприкінці зустрічі Тетяна Ковальчук висловила сподівання, що плідна співпраця між МВС України, провідними міжнародними й українськими правозахисними організаціями та експертним середовищем у галузі захисту прав і свобод людини, стане тою комунікаційною платформою що дозволить Україні стати дійсно державою в якій кожен громадянин буде почувати себе вільним і захищеним.

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали