Працівники поліції з'ясовують обставини вибуху в Умані (ОНОВЛЕНО)

clock
21.09.2017 09:00

Вибух стався сьогодні вночі. Унаслідок вибуху постраждав підліток: він отримав поріз руки. Особовий склад поліції піднято по тривозі. На місце події за наказом очільника Нацполіції виїхали перший заступник глави НПУ В’ячеслав Аброськін і заступник керівника відомства Олександр Фацевич.

Сьогодні, 21 вересня, близько шостої ранку до Уманського відділу поліції надійшло повідомлення про вибух невідомого предмета в гаражах неподалік від місця масового перебування паломників-хасидів. Особовий склад поліції був негайно піднятий по тривозі.

Під час виїзду на місце події поліцейські встановили, що від вибуху невідомого предмету пошкоджено дах одного з гаражів. Крім того, зазнав ушкоджень 13-річний підліток, громадянин Ізраїлю. Хлопчик отримав тілесні ушкодження у вигляді порізу лівої руки на кисті. Підлітку надано медичну допомогу на місці.

До Умані за наказом голови Національної поліції України виїхали перший заступник очільника НПУ В’ячеслав Аброськін і заступник керівника відомства Олександр Фацевич.

На місці події працює слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Обставини вибуху та причетні до вибуху особи встановлюються. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Станом на 12:00.

В’ячеслав Аброськін повідомив, що слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – за вчинення хуліганства.

Здоров’ю 13-річного підлітка з Ізраїлю, який незначним чином постраждав від вибуху, нічого не загрожує. На місці події працюють п’ять посилених слідчо-оперативних груп поліції. Крім того, їм надаватимуть допомогу фахівці Департаменту карного розшуку Національної поліції України, які прибули до Умані з Києва.

У тісній співпраці з українськими поліцейськими перебувають і 17 поліцейських Ізраїлю, які теж знаходяться в Умані.

«Не можна зараз висувати версію, що це теракт, можна поки говорити про хуліганство. Більш детально говоритимемо після збору і аналізу всієї інформації», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

За фактом вибуху поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали