«Потужна профілактика з боку поліції - забезпечила спокій громадян 8-9 травня», - Хатія Деканоідзе (ФОТО, ВІДЕО)

clock
09.05.2016 19:52

Поліція належно спрацювала упродовж усіх свят і пам'ятних заходів, що тривають в Україні з 26 квітня до 9 травня. Про це глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе повідомила сьогодні, 9 травня, під час брифінгу на Майдані Незалежності в центрі Києва.

За словами глави Нацполіції, в цілому масові заходи, яких по державі пройшло близько 2,5 тисяч, завершилися без грубих порушень порядку. В урочистостях взяли участь близько мільйона громадян. Правопорядок забезпечували 17 тисяч поліцейських та майже 2 тисячі бійців Національної гвардії.

«Хочу подякувати усім правоохоронцям. Вони спрацювали дуже добре», – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Вона також зазначила, що не обійшлося без дрібних сутичок між демонстрантами та провокацій у таких великих містах, як Київ, Львів, Харків та Дніпропетровськ.

«Всі провокації, які починалися між демонстрантами, поліція припиняла дуже швидко», – підкреслила очільниця Нацполіції.

У результаті поліцейські доставили до відділків по всій країні близько 100 громадян. При цьому під час виконання службових обов'язків постраждало 7 поліцейських.
«Але головне те, що поліція провела дуже сильну профілактичну роботу», – зазначила Хатія Деканоідзе. Вона також додала, що правоохоронці уважно оглядали речі учасників масових заходів у разі, якщо вони викликали підозру, а також проводили роз'яснювальну роботу щодо протиправності використання забороненої комуністичної символіки.

Глава Національної поліції України повідомила, що правоохоронці працюватимуть до моменту завершення усіх масових заходів. При цьому керівники поліції всіх рівнів працювали на вулицях міст нарівні зі своїми підлеглими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час масових заходів 9 травня грубих порушень громадського порядку не зафіксовано.
Також нагадаємо, під час відеоселекторної наради у МВС Хатія Деканоідзе заявляла, що під час забезпечення публічної безпеки 8 і 9 травня поліція використовуватиме алгоритм дій, який правоохоронці використовували в Одесі 2 травня.

 
Департамент комунікації
Національної поліції України
Схожі матеріали