Понад 55 кілограмів бурштину вилучив оперштаб у північних районах Рівненщини (ФОТО)

clock
08.04.2017 16:13

Сьогодні, 8 квітня, під час відпрацювання у Дубровицькому та Рокитнівському районах поліцейські зупинили два автомобілі, в яких виявили бурштин. Окрім «сонячного каміння» в одній із автівок виявлений пневматичний пістолет та рослини конопель.

Патрульні поліцейські, що діють у складі оперативного штабу, у селі Золоте Дубровицького району зупинили «Daewoo Lanos», яким керував 23-річний рівнянин. У салоні також перебував 25-річний житель міста Славута, що на Хмельниччині.

У багажнику автомобіля патрульні виявили мішок бурштину. «Сонячне каміння» вагою понад 55 кілограмів слідчо-оперативна група вилучила для проведення експертизи.

За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 198 (Зберігання майна, завідомо здобутого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Автомобіль поміщений на території Дубровицького відділення поліції.

Близько опівдня працівники патрульної поліції оперштабу зупинили у селі Блажове автомобіль «Volkswagen» із польською реєстрацією під керуванням 22-річного жителя міста Ізяслав Хмельницької області.

Під час поверхневого огляду транспортного засобу поліцейські виявили бурштин-сирець великої фракції вагою 90 та 68 грамів. Відомості за фактом зберігання майна, завідомо здобутого злочинним шляхом, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 198 Кримінального кодексу України.

Крім того, правоохоронці виявили в іномарці паперовий згорток з подрібненою сухою речовиною, зовні схожою на марихуану, та пістолет травматичної дії «Stalker».

Працівники поліції усе вилучили та направили на експертизу, за результатами якої буде прийняте відповідне процесуальне рішення. Транспортний засіб помістили на штрафмайданчик Рокитнівського відділення поліції.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Схожі матеріали