Поліцію Києва планують перевести на посилений варіант несення служби (ФОТО)

clock
14.02.2017 10:46

Про план дій правоохоронців у період відзначення Дня Героїв Небесної Сотні йшлося сьогодні, 14 лютого, на відеоселекторній нараді за головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

Нарада пройшла за участю керівництва МВС, Національної поліції, Держприкордонслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, командування Національної гвардії та очільників територіальних підрозділів НПУ.

«МВС контролюватиме роботу усіх центральних органів виконавчої влади, які координуються міністром внутрішніх справ. Ми маємо вже інформацію, що сили, які пов’язані з РФ, намагатимуться вплинути на ситуацію та дестабілізувати її. Також особлива увага приділятиметься прифронтовій зоні, де ми посилюємо наші сили по охороні блокпостів», - підкреслив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігор Бабич зазначив, що відповідно до указу Президента України Петра Порошенка у період з 18 по 22 лютого в усіх регіонах держави заплановані заходи з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні.

З метою забезпечення публічного порядку та безпеки громадян у територіальних підрозділах планують за необхідності розгорнути діяльність оперативних штабів. До їх складу увійдуть представники Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій та місцевої влади.

У Києві на службу вийдуть понад 6 тисяч правоохоронців. Поліція планує вживати превентивних заходів – здійснювати перевірку документів, огляд речей, а при необхідності – обмежувати доступ на окремі ділянки.

Водночас правоохоронці звертаються до організаторів і учасників масових заходів з проханням з розумінням поставитися до роботи із забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, дотримуватися вимог законодавства та уникати конфліктних ситуацій і провокацій.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали