Поліція виявила факти порушень у спортивній сфері на 83 млн. гривень - Вадим Троян (ФОТО)

clock
01.12.2016 11:19

Про це сьогодні, 1 грудня, повідомив т. в. о. голови Національної поліції України під час Національного семінару «Чесність у спорті». Захід проводився у столиці на базі НСК «Олімпійський».

Подібні заходи організовуються у багатьох країнах світу. До участі у них запрошуються представники правоохоронних органів, Національного олімпійського комітету, національних спортивних федерацій та органів державної влади. Основною метою семінарів є розширення співробітництва у сфері протидії маніпулюванням спортивними змаганнями та іншим загрозам чесності у спорті.

За словами т.в.о. Голови Національної поліції України Вадима Трояна, відомство завжди бере безпосередню участь у запобіганні корупції у спорті.

Зокрема, лише в цьому році поліція України задокументувала п’ять фактів порушень у спортивній галузі. Це і хабарництво за свідомий програш команди у змаганнях, і вплив на результати матчів, і розкрадання коштів, виділених на проведення спортивних змагань. Поліція також документувала факти порушень у сфері закупівель, виділення за гроші приміщень для проведення спортивних змагань тощо.

«Таким чином можна констатувати, що поліція активно виявляє і припиняє спроби недобросовісних функціонерів нажитися на прагненні людей до проведення чесних змагань», – зазначив Вадим Троян.

Він також висловив очікування, що роботи семінару буде продуктивною у розгляді певних питань. Зокрема, йдеться про запобігання проявам корупції та безперешкодне міжнародне співробітництво у розслідуванні таких фактів, а також доведення виявлених порушень до суду.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали