Поліція трьох областей поповниться бійцями спецпідрозділу КОРД (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.12.2016 17:17

Сьогодні, 29 грудня, 51 боєць підрозділу спеціального призначення КОРД («Корпус оперативно-раптової дії») отримав сертифікати про закінчення курсу підготовки. Вони нестимуть службу у Дніпропетровській, Закарпатській та Чернівецькій областях. Нагадаємо, що КОРД вже працює у місті Києві, а також у Київській, Рівненській, Донецькій, Сумській, Житомирській, Одеській та Харківській областях. У заході взяли участь т.в.о. міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, заступник глави Нацполіції Олексій Руденко, а також  керівник проектів з правоохоронних питань Посольства США в Україні Олег Савчін.

Усі бійці пройшли навчання за методикою підготовки спецназу Адміністрації США з питань боротьби з наркотиками, спецназу Прикордонного патруля США та групи спеціального призначення дивізіону «Техаські рейнджери» Служби Маршалів США та за підтримки Уряду США.

«Для мене сьогодні велика честь вручити сертифікати. Я думаю, що завдяки підготовці, яку ви пройшли на цій базі, ми отримали гідних професіоналів», – зазначив Сергій Яровий.

Всього заплановано набрати в спецпідрозділ КОРД 2100 поліцейських (група «А» – 1079, група «В» – 329, логістика – 692). Група «А» – бойові загони спеціального призначення, «В» – захист свідків.

«Обраний вами шлях важко назвати роботою, це покликання. І я хочу від вас тільки одного: щоб ви після виконання завдань завжди поверталися додому живі і знали, що вас там чекають. І ті навички, які отримали під час навчання, ви повинні використовувати на практиці», - сказав Олексій Руденко.

За словами керівника проектів з правоохоронних питань Посольства США в Україні Олега Савчіна, Посольство завжди найактивнішим чином сприяло підготовці цього нового підрозділу та буде це робити і надалі.

«Я часто порівнюю поліцейський спецназ зі спеціальним інструментом, яким треба вміло користуватися, і знати, коли і як їм користуватися у відповідних ситуаціях. Тому застосування спецпідрозділу КОРД має бути зосереджено виключно на операціях, пов’язаних з підвищеним ризиком для життя і здоров’я поліцейських та громадян», - зазначив Олег Савчін.

КОРД, який побудований за моделлю американського SWAT, – абсолютно новий, єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Національної поліції України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців та організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників тощо.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали