«Поліція та Генпрокуратура допитують всіх учасників подій у Княжичах», - Вадим Троян (ВІДЕО)

clock
05.12.2016 11:50

До складу злочинної групи входили раніше засуджені, а також особи, які мали відношення до правоохоронних органів. Про це вчора 4 грудня, повідомив т.в.о. Голови Національної поліції України Вадим Троян, доповідаючи Президентові України Петру Порошенку про трагічні події у Княжичах.

За словами Вадима Трояна, до складу злочинної групи, яка «працювала» на території Києва та Київської області, входило декілька чоловік. Частина з них раніше вже була засуджена за вчинення розбійних нападів, інші – раніше працювали або мають відношення до правоохоронних органів. У зв’язку з цим, керівництвом було прийнято рішення про проведення операції по затриманню групи зловмисників таємно, для того щоб уникнути витоку інформації. 

При проведенні спецоперації по затриманню нападників правоохоронці виставили зовнішню розвідку, наряди і чекали на зловмисників.

«Під час операції була перестрілка, і ми втратили п’ять чоловік. Два співробітника розвідки, один співробітник КОРД і два – працівники держслужби охорони», – повідомив Вадим Троян.

Крім того, він розповів, що зловмисники мали при собі не лише травматичну зброю, але й перероблену під бойові патрони.

«Зараз ми проводимо спільно із Генпрокуратурою допити всіх учасників. Проводимо оперативні заходи і, я думаю, ми встановимо винних в цій трагічній ситуації», – наголосив Вадим Троян.

Він зазначив, що поліція вже має доказову базу по декільком епізодам, які вчиняли учасники злочинної групи.

Вадим Троян наголосив, що у співпраці зі слідством вину зловмисників буде доведено, а справу скеровано до суду.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали