Поліція попередила 10 спроб суїциду підлітків (ВІДЕО)

clock
25.04.2017 14:20

Кіберполіція виявила 926 груп «самогубств», з яких уже 600 заблоковано. Про це глава Національної поліції України Сергій Князєв повідомив сьогодні, 25 квітня, доповідаючи на колегії МВС про результати роботи поліції.

Сергій Князєв зазначив, що стрімке поширення в соціальних мережах так званих «груп смерті» стало новим викликом для суспільства та поліції. Найбільш вразливими до негативного впливу соціальних мереж є діти від 13 до 17 років, у яких є проблеми в спілкуванні з оточуючими. Такі діти більшість часу проводять в Інтернеті, де масово вступають у різні закриті групи.

«На сьогодні поліцією за даними фактами відкрито 35 кримінальних проваджень і встановлено 4 факти суїциду, які пов’язані діяльністю «груп смерті», – повідомив Сергій Князєв.

Для вирішення цієї проблеми Сергій Князєв дав доручення керівникам обласних підрозділів поліції налагодити комунікацію з адміністраціями навчальних закладів, регіональними управліннями освіти і медичними установами для виявлення дітей, що могли потрапити під негативний вплив так званих «груп смерті» та попередити їх можливі негативні наслідки.

Департамент комунікації
Національної поліції України
Схожі матеріали