Поліція Києва клопотатиме про взяття під варту підозрюваного у ДТП зі смертельним наслідком (ФОТО, ВІДЕО)

clock
14.01.2016 17:00

Про це на брифінгу у Головному управлінні Національної поліції столиці повідомив начальник відділу слідчого управління Анатолій Андросович.

У ході розслідування цієї трагічної автопригоди правоохоронці провели ряд слідчих процесуальних дій. Зокрема водієві «Мерседесу», який 9 січня скоїв наїзд на пішоходів у Дніпровському районі Києва, оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Слідством встановлено, що він порушив вимоги п.2.9 (підпункт «б») Правил дорожнього руху України, тобто сів за кермо у хворобливому стані.  

- Позиція слідства і органів прокуратури щодо обрання йому міри запобіжного заходу однозначна – тримання під вартою. На черзі – розгляд у суді клопотання про арешт водія, - повідомив начальник відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві Анатолій Андросович.

Оскільки для цього необхідна особиста присутність особи, якій обирають міру запобіжного заходу, у залі судових засідань, поліція звернулася до лікарів із листом щодо встановлення можливості транспортування і доставку підозрюваного  у суд. У своїй відповіді медичні працівники вказали, що такий висновок може надати лише комісійна судово-медична експертиза.

- Ми призначаємо комісійну судово-медичну експертизу, оскільки лікарі не взяли на себе відповідальність щодо можливості транспортування водія, який перебуває на стаціонарному лікуванні. У випадку позитивного висновку ми зможемо  у найкоротші терміни обрати йому міру запобіжного заходу, - зазначив правоохоронець.

Поліція вживає всіх заходів для належної процесуальної поведінки підозрюваного, а також звернулася із відповідними запитами на Донеччину, аби отримати документи, на основі яких йому було видане посвідчення водія.

- Окрім того, зі слів опитаних свідків, у тому числі й батьків, відомо, що підозрюваний має хронічне захворювання, а відтак підготовлені запити щодо вилучення всієї медичної документації про стан його здоров’я. У випадку, якщо він за станом здоров’я не мав права на отримання посвідчення водія, а відтак керування транспортним засобом, до відповідальності будуть притягнуті посадові особи, які видали медичну довідку для їх отримання, - підсумував Анатолій Андросович.

 

Відділ комунікації Головного управління

Національної поліції України в місті Києві

Схожі матеріали