Поліцейські Херсонщини нестимуть службу на 18 нових кросоверах «Mitsubishi» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
09.06.2017 08:49

18 службових автомобілів з екологічними двигунами «Mitsubishi Outlander PHEV» вручили сьогодні, 9 червня, територіальним підрозділам поліції Херсонщини міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Національної поліції Сергій Князєв.

На Херсонщині нові автомобілі вирушать у 11 районних відділів та відділень поліції і будуть використовуватися групами реагування патрульної поліції. Завдяки оновленню автопарку районних підрозділів поліції Херсонщини, групи швидкого реагування оперативніше, мобільніше і результативніше припинятимуть правопорушення, затримуватимуть злочинців і допомогатимуть жителям.

Нагадаємо, у рамках Кіотського протоколу Національна поліція України отримала більше шестисот сучасних екологічних позашляховиків «Mitsubishi Outlander PHEV» для потреб поліції в регіонах.

Глава МВС Арсен Аваков відмітив, що електромобілі «Mitsubishi», які їздять тихо й безшумно, одні з найкращих автомобілів у світі. «Нас багато критикували за те, що віддаємо найкращі, найсучасніші машини поліції. Ми говоримо: «Ми не тільки віддаємо їх в поліцію, мінімум їх залишаємо в Києві і віддаємо в області, тому що поліцейські на місцях заслуговують найкращого», – підкреслив Арсен Аваков.

«Я думаю, що це перші електромобілі, які з'явилися на Херсонщині. Ця машина працює абсолютно безшумно, їздить по-іншому. І я прошу вас, панове офіцери, ці машини берегти», – наголосив глава МВС, закликав поліцейських області належним чином освоїти нову авто техніку, яка потому допомагатиме якісно нести службу.

Слід зазначити, що нові кросовери добре пристосовані до служби у сільській місцевості. Особливо такі автівки стануть у нагоді поліцейським, які несуть службу у курортних районах області: Генічеському, Голопристанському, Каланчацькому та Скадовському.

Своєю чергою глава Нацполіції Сергій Князєв підкреслив, що нові авто придбані для оснащення регіональних підрозділів, вони не є інструментом піару відомства і не лишаться у столиці. «Всі автомобілі передаються в регіони. У Києві ми залишили 12 авто, а всі інші розходяться до регіонів. Ці автомобілі вийдуть на патрулювання вже завтра. Поїдуть вони не в обласний центр, а працюватимуть у віддалених населених пунктах, де вкрай необхідна поліцейська допомога. 18 автомобілів дадуть можливість приїжджати швидко й ефективно виконувати поліцейські функції. Я думаю, що поліцейські гідно нестимуть службу – і громадяни це оцінять», – переконаний Сергій Князєв.

Також цього дня за зразкове виконання службових обов’язків, особливі заслуги в боротьбі зі злочинністю та захисті конституційних прав і свобод громадян 11 працівників поліції Херсонщини були нагороджені відзнаками МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали